BOEK | Niet van iedereen

Het boek van Nikki heeft alles in zich. Ik heb het in één adem uitgelezen en voelde de woede en verontwaardiging met elke regel van haar lotgevallen weer opborrelen. ” –  – misdaadverslaggever en schrijver Peter R. de Vries

“Je gaat erin lezen en je legt het eigenlijk niet meer weg, door de continue dreiging, die er in haar leven zit. Het is zo heftig!” – RTL Boulevard presentatrice Froukje de Both

Voor Nikki Lee Janssen schreef ik het boek ‘Niet van iedereen’.  Nadat een onbekende hacker haar naaktfoto’s en video’s op het internet zette en naar haar vrienden en bekenden stuurde, werd haar leven een hel. Stap voor stap wist ze een negatieve ervaring om te zetten in een positieve strijd en vroeg ze mij om haar te helpen met een handboek over online shaming om ook anderen te helpen.

Samen besloten we haar verhaal als een roman op te tekenen. Een verhaal dat begint bij de avond waarop haar Dropbox wordt gehackt en eindigt met haar zaak tegen Dumpert. Een verhaal dat zij mij met een moedige openheid aan mij heeft toevertrouwd en wat ik met zoveel mogelijk beleving heb geprobeerd op te schrijven.

In ‘Niet van iedereen’ leef je mee met de bizarre gebeurtenissen die Nikki overkwamen en leer je wie zij was, voordat zij door heel Nederland werd neergezet als een domme, naïeve nymfomane.

Vanaf 28 juni 2018 ligt het boek in de boekhandels.

 

Update 29-05-2018
NIET VAN IEDEREEN IN TOP 10 BOEKEN OM NAAR UIT TE KIJKEN IN JUNI
Door: Bol.com

Per jaar verschijnen er ruim 27.500* boeken in Nederland, gemiddeld zijn dat er 2291 per maand. Dat zijn er gemiddeld 76 per dag. We kopen ruim 14 miljoen boeken per jaar, dat is gemiddeld 1,166.666 boeken per maand, ruim 38,888 per dag. Daarom, iedere maand, tien bijzondere titels om iedere maand reikhalzend naar uit te kijken, om naar te verlangen en op jouw wishlist te zetten. 

 

 

Niet van Iedereen – Over de hel die online shaming heet

Uitgever: Palmslag
Nederlandstalig
9789491773839
juni 2018
ISBN: 109491773836ISBN139789491773839

 

 

 

 

Heb jij weleens naaktfoto’s en video’s van jezelf gemaakt en gedeeld met anderen? Waar zijn die foto’s nu? ‘Niet van iedereen – Over de hel die online shaming heet’ is het waargebeurde verhaal van Nikki Lee Janssen. Haar Dropbox werd gehackt, waarna haar pikante foto’s en filmpjes op Facebook en Dumpert verschenen. Nog dagelijks wordt ze geconfronteerd met de gevolgen daarvan. Zonder schaamte of terughoudendheid vertelt ze over deze heftige periode uit haar leven, de rechtszaak tegen Dumpert en deelt ze tips voor eenieder die onverhoopt in haar schoenen komt te staan. Ook drie professionals delen vanuit hun expertise op deze vorm van criminaliteit en sextortion.

Bestel het boek bij Uitgeverij Palmslag

Leave a Comment