Over mij

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Maar verstandig als ik ben opgevoed, leek dat nooit een solide carrièrepad. Ik studeerde rechten en vervulde tussen willekeurige wereldreizen verstandige functies. Langzaam werd ik volwassen en besefte ik dat verstandige keuzes me gestolen kunnen worden.

In 2011-2012 schreef ik het boek Gevallen Helden over het onderzoek van mijn vader Gerrit Kamphuis naar neergestorte vliegtuigen in de gemeente Epe tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik ontdekte hoe bijzonder het is om mensen ruimte te geven om te vertellen over een periode in hun leven die heel veel impact heeft gemaakt en een klein zaadje plantte zich tussen mijn eigenwijze hersencellen.

Het zaadje ontpopte zich tot een groots plan, toen ik in 2016 besloot mij zoveel mogelijk fulltime te richten op het schrijven van biografieën en verhalen. Als bijzonder cadeau voor je opa of oma of als mooie herinnering voor jezelf en anderen aan een vol leven.  Ik deed een opleiding aan de Schrijversacademie en mocht meteen starten met een boek over een heel bijzonder hunebed. Niet alleen ouderen bleken behoefte te hebben aan boeken, maar ook stand-up filosofen, professioneel zorgverleners en slachtoffers van online shaming. Ook bleek het vreselijk leuk te zijn om anderen te helpen met het schrijven van hun eigen boek.

Het schrijven voor anderen brengt voor mij een aantal belangrijke dingen samen. Het voorrecht om de mooiste verhalen te mogen horen, verwoorden en ervan te kunnen leren. De mogelijkheid om tientallen levens tegelijkertijd te kunnen leven, bijzondere mensen te ontmoeten en een onuitputtelijke bron te hebben voor de mooiste boeken!

Boeken vergen een behoorlijke concentratie en een lange adem, daarom wissel ik ze graag af met korter lopende en andersoortige opdrachten.

Meer weten? Dat mag!